1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2




Indir 52.5 Kb.
Title1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2
Date conversion23.12.2012
Size52.5 Kb.
TypeBelgeleme
Sourcehttp://namikkemaleml.k12.tr/dosyalar/gece_dersi/gece_dersi_bilisim.doc
1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz?

A) Bellek

B) İşlemci

C) Genişleme yuvaları

D) Güç kaynağı

2. Aşağıdakilerden hangisi yonga setinin görevidir?

A) Bütün bileşenleri üzerinde bulundurarak haberleştirmek.

B) Veri akışını denetlemek.

C) Verileri depolamak.

D) İşlemci hızını belirlemek.

3. Aşağıdakilerden hangisi bir veri yolu değildir?

A) ISA

B) PCI

C) VGA

D) AGP

4. Paralel porta aşağıdaki birimlerden hangisi takılabilir?

A) Tarayıcı

B) Monitör

C) Fare

D) Klavye

5. Aşağıdakilerden hangisi BIOS’un görevidir?

A) Tüm donanım birimlerini üzerinde bulundurmak

B) Donanımların birbirleri arasındaki bağı kurar ve onların çalışmasına olanak sağlar.

C) Bilgisayara girilen verileri üzerine kaydeder, istenildiğinde ilgili birime ulaştırır.

D) Aritmetiksel ve matematiksel işlemleri yapar.

6. BIOS hangi tür bellekten oluşmuştur?

A) RAM

B) Statik RAM

C) ROM

D) RDRAM

7. BIOS’ta yapılan değişiklikler nereye kaydedilir?

A) CMOS

B) RAM

C) Hard disk

D) CPU

8. BIOS açılış esnasında aşağıdaki donanım birimlerinden hangisini kontrol eder?

A) Grafik kartı

B) Klavye

C) Bellek

D) Fare

9. POST ekranında aşağıdaki bilgilerden hangisi görülür?

A) İşlemcinin hızı

B) Bellek miktarı

C) Veri saklama cihazları

D) Hepsi

10. Aşağıdaki firmalardan hangisi chipset üretmez?

A) Asus

B) Via

C) İntel

D) AMD

11. Aşağıdakilerden hangisi form factor değildir?

A) ATX

B) AGP

C) Mini-ATX

D) BTX

Aşağıdaki soruların cevaplarını doğru ve yanlış olarak değerlendiriniz.

12. (….) AGP slotu, ekran kartı için özel olarak tasarlanmıştır.

13. (….) USB portlar, seri ve paralel portlara göre daha hızlı çalışmaktadır.

14. (….) LAN portu, ağa bağlanmak için kullanılmaktadır.

15. (….) BIOS sistem içinde çoğu aygıtın bellek ile doğrudan iletişim için kullandığı

yollardır.

16. (….) PCI Express veri yolu, AGP veri yolundan daha hızlı çalışmaktadır.

17. (….) Reset kablosu, ana kart üzerine bağlanmasa da düğme çalışır.

31

18. (….) BIOS’a girebilmek için açılış esnasında DEL tuşuna basarız.

19. (….) Açılış esnasında ilk olarak hangi veri saklama cihazından sistemi açacağımızı

BIOS ayarları ile yapabiliriz.

20. (….) Bütün firmaların BIOS ara yüzleri aynıdır.

21. (….) BIOS’ un bilgisayarı sınadığı ekrana POST ekranı denir.

22. (….) BIOS bütün hataları yazılı olarak verir.

23. (….) Form Factor sadece boyutla ilgilidir.

24. (….) Bütün ana kart üreticileri aynı teknolojiyi kullanır.

25. (….) Bir ana kartın montajı, kullanım kılavuzu olmadan doğru olarak yapılabilir.

1 D

2 B

3 C

4 A

5 B

6 C

7 A

8 A

9 D

10 A

11 B

12 D

13 D

14 D

15 Y

16 D

17 Y

18 D

19 D

20 Y

21 D

22 Y

23 Y

24 Y

25 Y



Aşağıdaki soruları doğru ve yanlış (D/Y) olarak değerlendiriniz.

( ) 1. Ekran kartlarında monitörün tazeleme hızını tespit edip, monitörün tazeleme hızına

göre görüntüyü monitöre gönden birime “video codec” denir.

( ) 2. RAMDAC dijital görüntüyü analoga dönüştürür.

( ) 3. Ekran kartlarında görüntüleri tutan bir bellek vardır.

( ) 4. Ekran kartları tv görüntülerini görüntüleyemezler.

( ) 5. 1024 x 768 çözünürlükte 800 x 600 çözünürlüğe göre daha fazla görüntü ekrana

sığdırılır.

( ) 6. Ekran kartının çözünürlüğü arttırıldıkça işletim sistemindeki nesnelerin görünümü

büyür.

( ) 7. Grafik işlemcisi dijital sinyalleri analog sinyallere dönüştürür.

( ) 8. Renk derinliği arttıkça görüntü kalitesi de artar.

( ) 9. SVGA bir görüntü arayüzüdür.

( )10. AGP ekran kartları için kullanılan genişleme portudur.


1- Y

2- D

3- D

4- Y

5- D

6- D

7- Y

8- D

9- D

10- D



1. Aşağıdakilerden hangisi sadece ekran kartları için kullanılan veri yoludur?

A) PCI

B) AGP

C) PCI-Express

D) ISA

2. Aşağıdakilerden hangisi bir ethernet kartının port çıkışıdır?

A) PCI

B) ISA

C) BNC

D) AGP

3. Bir Ethernet kartında üretim sırasında karta yazılan ve değiştirilemeyen, başka bir eşi

olmayan numaraya ne denir?

A) MAC

B) CRC

C) BNC

D) CSMA/CD

4. Bir saniyede iletilen bit sayısını tanımlayan birim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Cps

B) Full Duplex

C) Half Duplex

D) Bps

5. LCD ekranlarının bilgisayara bağlandığı ekran kartı bağlantı yeri hangisidir?

A) VGA

B) DVI

C) S-Video

D) LINE

6. Aşağıda belirtilen ekran kartlarından hangisinin hızı en büyüktür?

A) PCI

B) AGP 2x

C) AGP 4x

D) PCI-E x1

7. Ses kartının müzik aletlerinin sesini çıkarırken; müzik aletlerinin gerçek seslerinden

yararlanma tekniğine ne ad verilir?

A) Dalga tablosu (Wave Table)

B) Dijital sinyal işlemcisi

C) Frekans modülasyonu

D) Örnekleme

8. Aşağıdakilerden hangisi sadece tv kartlarında bulunur?

A) Z BUFFER

B) DSP

C) TUNER

D) Video Ram

9. Aşağıdakilerden hangisi görüntü arayüzüdür?

A) SVGA

B) DVI

C) AGP

D) PCI


1- B

2- C

3- C

4- A

5- B

6- D

7- A

8- C

9- A


1- Blu-ray disk sürücülerde kullanılan lazerin dalga boyu nedir?

A) 650nm

B) 405nm

C) 780nm

D) 705nm

2. Aşağıdaki optik disklerden hangisi en yüksek veri depolama özelliğine sahiptir?

A) Çift katmanlı DVD

B) Çift taraflı çift katmanlı DVD

C) HD-DVD

D) Blu-ray

3. DVD sürücülerde X kaç byte’lık veri transfer hızına karşılık gelir?

A) 1MB/s

B) 1,35MB/s

C) 150KB/s

D) 0,5MB/s

4. Optik sürücülerle ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Kırmızı lazerin dalga boyu mavi lazerden daha küçüktür.

B) CD sürücülerde iz aralığı 1600nm’dir.

C) DVD sürücülerde iz aralığı 740nm’dir..

D) Blu-Ray sürücülerde iz aralığı 320nm’dir.

5. Optik sürücülerle ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) CD-ROM’un kapasitesi 650MB’tır.

B) Tek katmanlı tek taraflı DVD’nin maksimum kapasitesi 4,7GB’tır.

C) CD-RW’ın kapasitesi 1,35GB’a kadar çıkmaktadır.

D) Tek katmanlı Blu-Ray diskin kapasitesi 27GB’tır.

6. Kapağının önünde 32/12/48 değerleri yazan bir optik sürücü için hangisi söylenemez?

A) Kesinlikle bir DVD yazıcıdır.

B) Bir CD yazıcıdır.

C) CD-R yazma hızı 32X’dir.

D) CD okuma hızı 48X’dir.

7. Aşağıdakilerden hangisi CD’lerin özelliklerinden değildir?

A) Constant linear velocity denen bir motor sürme sistemi kullanılır.

B) Tek bir izden oluşurlar.

C) Yansıtıcı olarak alüminyum malzeme tercih edilir.

D) 12 cm çapından daha küçük üretilemezler.

8. Optik disklerle ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi doğrudur?

A) Yazılabilir disklerde işlenen bölge ‘0’, işlenmeyen bölge ‘1’ olarak yorumlanır.

B) Sektörlere erişim hızı her yerde aynıdır.

C) Tüm optik sürücülerde aynı dalga boyunda lazer kullanılır.

D) CD’lerde kullanılan hata denetim kodu DVD’lere göre daha iyidir.

9. Aşağıdakilerden hangisi bir optik disk yazma standardı değildir?

A) DVD-R.

B) DVD+RW

C) CD-RW

D) DVD+/-RAM

10. Aşağıdaki optik disk standartlarından hangisinin açılımı yanlış verilmiştir?

A) CD (Compact Disk)

B) DVD (Digital Video Disk)

C) HD-DVD (High Definition DVD)

D) DVD-RAM (DVD Random Access Memory


1 B

2 D

3 B

4 A

5 C

6 A

7 D

8 A

9 D

10 C




kpl



Add document to your blog or website

Similar:

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 iconAnakart, fiberglastan yapılmış, üzerinde bakır yolların bulunduğu, genellikle koyu yeşil renkte bir levhadır. Ana kart üzerinde, mikroişlemci, bellek, genişleme

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 icon1. Blade Sunucular 1 İşlemci ve Cep Bellek 2 adet Intel 2GHz /800MHz Xeon EM64T işlemci içerecektir. İşlemciler 2MB Level 2 cep bellek içereceklerdir. 2 Ana Bellek

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 iconİşlemci ile ana bellek ya da çevre birimleri ile işlemci ve ana bellek arasında karşılıklı olarak sürekli bir veri transferi vardır söz konusu veri veri

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 icon1. I. Meşrutiyet’in ilanını hazırlayan gelişmeler arasında, aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 iconS-1-Aşağıdakilerden hangisi fıkıh literatüründe fer-i veya tali deliller gurubunda yer almaz

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 icon1 Şirketlerin sahip olması gereken özellikler arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 icon1. Osmanlı devletinin I. Dünya savaşına girme nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 iconÖn-bellekler, işlemci tarafından bellek işlemlerinin hızlandırması için tasarlanmış özel yüksek hızlı belleklerdir. İşlemci, ön-bellekte bulunan komut ve

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 icon1-Aşağıdakilerden hangisi bir elektrik enerjisi kaynağı değildir?

1. Aşağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz? A Bellek B İşlemci C Genişleme yuvaları D Güç kaynağı 2 icon10- Aşağıdakilerden hangisi Atatürkçülüğün kapsamında yer almaz? A Gelenekçi olmak B Ulus egemenliği C Aklın ve Bilimin öncülüğü D Çağdaş Uygarlığa ulaşmak 11

Sitenizde bu düğmeye yerleştirin:
Belgeleme


The database is protected by copyright ©okulsel.net 2012
mesaj göndermek
Belgeleme
Main page