Topic Question numbers




Indir 324.37 Kb.
TitleTopic Question numbers
Page4/4
Date conversion08.06.2013
Size324.37 Kb.
TypeTopic
Sourcehttp://jsher.myclassupdates.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/chap016.rtf
1   2   3   4

Consider This Questions


Type: F E: 304 MA: 304 Status: New

107. (Consider This) The ideas of economist Arthur Laffer became the centerpiece for tax policy during the:

A) Ford administration. C) Nixon administration.

B) Clinton administration. D) Reagan administration.

Answer: D


Type: F E: 304 MA: 304 Status: New

108. (Consider This) Economist Arthur Laffer equated Robin Hood to:

A) government and equated the people passing through Sherwood Forest to taxpayers.

B) charitable organizations and equated the people passing through Sherwood Forest to poor people.

C) businesses and equated the people passing through Sherwood Forest to consumers.

D) government and equated the people passing through Sherwood Forest to importers of goods and services.

Answer: A


Last Word Questions


Type: F E: 305 MA: 305

109. (Last Word) Which of the following is a reason why changes in the price of imported oil have less of an effect on the U. S. economy than in the 1970s and early 1980s?

A) The United States is now more reliant on domestic oil and less reliant on imported oil.

B) The amount of energy consumed in producing each dollar of GDP has greatly declined.

C) The United States has vastly expanded its hydroelectric capacity (dams and reservoirs).

D) The United States has greatly expanded its passenger train services.

Answer: B


Type: F E: 305 MA: 305

110. (Last Word) In recent years:

A) significant changes in the price of oil have had much less effect on the U. S. economy than did similar changes in oil prices in previous decades.

B) large increases in the price of oil have reduced U. S. aggregate supply and caused cost-push inflation.

C) large decreases in the price of oil have increased U. S. aggregate supply and caused deflation.

D) the United States has become a net exporter of oil.

Answer: A


Type: F E: 305 MA: 305

111. (Last Word) Relative to previous decades, the U.S. economy is less affected by changes in the price of oil partly because:

A) the composition of GDP has changed from larger, heavier items such as earth movers and steel products toward smaller, lighter items such as software and microchips.

B) The United States is now more reliant on domestic oil and less reliant on imported oil.

C) The United States has vastly expanded its hydroelectric capacity (dams and reservoirs).

D) The ratio of passenger cars to passenger trucks has increased.

Answer: A


True/False Questions


Type: A E: 293 MA: 293

112. The short-run aggregate supply curve is vertical and the long-run aggregate supply curve is horizontal.

Answer: False


Type: A E: 293 MA: 293

113. The short-run aggregate supply curve shifts to the left when nominal wages rise in response to price level increases.

Answer: True


Type: A E: 295 MA: 295

114. The extended AD-AS model distinguishes between short-run and long-run aggregate supply

Answer: True


Type: A E: 295 MA: 295

115. In the extended AD-AS model, the long-run aggregate supply curve is vertical.

Answer: True


Use the following to answer questions 116-119:


Answer the next question(s) on the basis of the following economic data for a hypothetical economy:





Type: A E: 295 MA: 295

116. The above data indicate that the economy has entered a period of demand-pull inflation.

Answer: False


Type: T E: 295 MA: 295

117. Refer to the above data. It would be appropriate stabilization policy to raise interest rates, raise taxes, and reduce government expenditures.

Answer: False


Type: T E: 296 MA: 296

118. Refer to the above data. There is evidence that cost-push inflationary pressure is present in this economy.

Answer: True


Type: A E: 299 MA: 299

119. Refer to the above data. This economy has encountered stagflation.

Answer: True


Type: A E: 294-295 MA: 294-295

120. Demand-pull inflation and cost-push inflation are identical concepts because both involve lower unemployment rates and rising prices.

Answer: False


Type: A E: 297-298 MA: 297-298

121. The Phillips Curve suggests an inverse relationship between increases in the price level and the level of employment.

Answer: False


Type: A E: 298 MA: 298

122. A shift in the Phillips Curve to the left will improve the inflation-unemployment choices available to society.

Answer: True


Type: A E: 298 MA: 298

123. A rightward and upward shift of the Phillips Curve is consistent with the occurrence of stagflation.

Answer: True


Type: A E: 303 MA: 303

124. The Laffer Curve shows the tradeoff between the price level and tax rates.

Answer: False


Type: A E: 303 MA: 303

125. The Laffer Curve underlies the contention that lower tax rates need not reduce tax revenues.

Answer: True
1   2   3   4

Similar:

Topic Question numbers iconTopic Question numbers

Topic Question numbers iconTopic Question numbers

Topic Question numbers iconTopic Question numbers

Topic Question numbers iconTo be an effective learning tool the Discussion Thread questions require your ACTIVE discussion of the topic in answering the question AND in discussing the topic with at least two of your classmates

Topic Question numbers iconBold followed by the year and then by inclusive page numbers. Notes are indicated by ‘n’ or ‘nn’ after the page number. Page numbers in italics refer to illustrations. Author Index

Topic Question numbers iconBold followed by the year and then by inclusive page numbers. Notes are indicated by ‘n’ or ‘nn’ after the page number. Page numbers in italics refer to illustrations. Author Index

Topic Question numbers iconBold followed by the year and then by inclusive page numbers. Notes are indicated by ‘n’ or ‘nn’ after the page number. Page numbers in italics refer to illustrations. Author Index

Topic Question numbers iconPORT NUMBERS (last updated 2009-02-18) The port numbers are divided into three ranges: the Well Known Ports, the Registered Ports, and the Dynamic and/or

Topic Question numbers iconCircle the best answer. For each question, write down the page number from the text that relates to it. Optional: Write any comments you have about the question

Topic Question numbers iconTopic’ ve ‘controlling’ idea bölümlerini belirleyiniz. TOPIC

Sitenizde bu düğmeye yerleştirin:
Belgeleme


The database is protected by copyright ©okulsel.net 2012
mesaj göndermek
Belgeleme
Main page